Thursday, November 22, 2012

Cetaphil Gentle Skin Cleanser dan Nixoderm

Assalamualaikum ^^

Helo helo kitty ! Hey.. Huh, merepek di pagi hari. Oke bagi penduduk blog or sesape yang merana dengan jerawat yang errrgghhh menghantui diri korang tu, janganlah bimbang kerana produk ini boleh membantu ! InsyaAllah. Nampak tak ketegasan dalam penulisan tu ? Oke guddd anak anak sekalian. Ohh ye, daku jugak mengalami perkara yang sama sejak beberape tahun bulan lalu. Sangat tension bile pandang muka kat cermin tengok bengkak bengkak, merah merah, parut bertimbun. Huh, sedihnyer daku. T_T. 

Tak percaya ? Klik SINI. Tapi time tu ade la 2 ketul jerawat besar, but lately ade banyak ! Banyak oke ! So, dengan rase putus asa dan terseksa, daku gigih berusaha nak cari penyelesaian hebat . Banyak produk daku dah guna, tapi tak berkesan untuk muka daku. Antaranya tengok bawah ni :



Oke, 2 produk jerawat ni tak sesuai untuk muka daku. Bukan tak elok ye. Tak sesuai. Mungkin korang sesuai guna produk ni. Kn kn ?

So, tanpa berputus cinta asa lagi, daku try pulak produk ni. Eh, alhamdulillah. Berkesan !

Nixoderm. Ohsemm sgt. Btw, pack dia sangat comel. Ade yang besar tapi first nak try beli lah dulu yang kecil kn ? Harge dia dlm rm4.90, yang besar dalam rm8.90. Daku beli dekat Guardian. Ade yang kate takde dekat guardian tapi daku beli ade. Hee, kalau takde, korang cari dekat farmasi. Kompem ade.

 Daku baru try seminggu, alhamdulillah berkesan. Jerawat dah semakin menghilang. First pakai korang akan rasa pedih sikit jek dekat jerawat korang tu, tapi korang kene ikut arahan dalam pack ni dulu ye. Sebab after a week pakai korang perlu stop untuk 3 days. Then apply again for a week n so on. 


Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Lagi ohsem plus plus. Ni pencuci muka ye. Daku dah try about a month n the result is so good ! Hehe, Texture dia sangat lembut mcm losyen dan takde buih tau. Pakai mula mula rase mcm ape bende yang daku letak kat muka ni? But lama lama sangat best untuk kulit muka daku. Review yang daku dapat bila pakai ni ialah boleh kurangkan penempatan jerawat dan dapat menghilang parut parut gedik jerawat yang ade kat muka. Haha

Produk ni boleh beli kat Guardian jugak dan harga dalam rm30.90. Ade yang rm54.90 but that is for normal to oily skin. Daku beli harga tu lah. 

Nak tunjuk bukti tapi bluetooth laptop dah giler dan usb pun hilang. So, nanti nanti la ye. haha.

Korang korang, korang pakai produk ape ???? Jom la kongsi ... :D

29 comments:

محمد رازيق said...

wah. dulu ada gak masalah jerawat ni. hehe. tapi dah lama ok. btw tq for sharing.

Maliha ♥ said...

@محمد رازيق

hoho. tenkiu for komen :)

Cik Muda said...

pakai t-tree...
tapi ikot musim. musim mengawan dia datang. habis comot muka... huhu~

Nurmujahidah Ismail said...

muja lak pakai t3 mycin and clean&clear active,, setakat ni memang la ok tapi lama sangat,, dah berbulan pakai,, lambat sangat walaupun kita nampak la jugak hasilnya,, ntah la,, hahaha,, ayat berbelit :P muja follow sini :)

Maria Menado~ said...

wah.. saya guna nixoderm tu dulu.. okayla.. dia akan besarkan jerawat dan hilangkan dlm masa lebih singkat.. btw, pencuci muka tak try yang tu.. hehe~

Maliha ♥ said...

@Nurmujahidah Ismail

haaa. t3 mycin tu dga kate elok tp mahal kn kn ? eheks. nak kne cri kat farmasi baru ade

Maliha ♥ said...

@Cik Muda

haha ade plak musim musim eh ? haha

Maliha ♥ said...

@Maria Menado~

kan ? besh kn ? hehe. haa try la cleanser tu. best !

cart kartika said...

hi dear.. nice sharing ! ika gne nixoderm utk parut2 di kaki. memang berkesan :)

http://cartiecacloset.blogspot.com/

Busyra Bt Takiyudin said...

akak sy pakai cetaphil.. sesuai ngan muka dia.. :)

Maliha ♥ said...

@cart kartika

hehe, yeke ? kaki sye tak try lagi. hekhek malash

Maliha ♥ said...

@Busyra Bt Takiyudin

yeke ? busyra tak pakai ? :)

secret of us said...

wahh..byknya produk adik pakai..^^

eza ezara said...

Salam kenal..cetaphil tu penah dgr gak elok.tapi tkot nk cuba.neway follow ur blog =)

Maliha ♥ said...

@secret of us

yg byk tu sbb try. dah dpt yg sesuai tak pakai dah yg byk byk tu. hehe

Maliha ♥ said...

@eza ezara

ala, tak pyh la takot. dia oke jek , soft gler. lagipun kalo g jmpe doc sbb muke jerawat n so on,dpa akan sarankan cetaphil :)

Lyaa Suriany said...

hr tu kite ada terbaca jugak psl nixoderm ni.
mcm best. mrh pun mrh

Maliha ♥ said...

@Lyaa Suriany

hehe betoi betoi :D

Shalee Abdul said...

cetapil tu mmg bagus :) mula2 guna mcm pelik je la sbb xde buih haha

Anonymous said...

nak tanya ni, nixoderm tu kan boleh hilangkan parut jerawat tak? ke boleh hilangkan jerawat yang fresh je?

Maliha ♥ said...

@Shalee Abdul

tay takpe. mule mule pelik yg amat. pastu dah sebati haha

Maliha ♥ said...

@Anonymous

since sye pakai utk jerawat yg fresh tp tak tgglkan parut ketare.

jeri said...

buat la satu tips untuk lelaki.. hehehe

Sheera Aya said...

nixoderm penah cuba. gila pedih bila letak kt jerawat. tp dalam 1-2 minit je. lps tu okey dah. tak igtla sama ada berkesan ke tak. hihi. yg cetaphil tu pulak baru beli smlm. mmg best teramat masa cuci muka. sbb rasa mcm pakai losyen yg licin kat muka, smbil tu blh massage muka. hee

Anonymous said...

Salam,kalo pakai cleanser ni..takyah pakai ape2 lg ke..let say cream muke ke etc.

Maliha ♥ said...

@jeri

wahahahaa. takpe nti pk

Maliha ♥ said...

@Sheera Aya
tu la.. best kan ? hehe

Maliha ♥ said...

@Anonymous
emm, terpulang la nak pkai krim or ape kn. sbb saye just pkai cleanser ni je hihihi

Anonymous said...

Lepas awak pakai cleanser cetaphil awak pakai toner tak???

.: ENTRY LAIN :.