Saturday, June 16, 2012

Samsung Galaxy Y Untuk Orang Muda

Assalamualaikum ^^

gambar dari hasil tangan aku haha

Amek kaw gedabak beso gambor aku bagi ! Haha. Okey secare jujurnyer aku just nak bagi korang korang yang mude tu untuk try phone SAMSUNG GALAXY Y niy ! Sumpah beb besh gler. Dari pengalaman aku lah yang baru sebulan gune niy. Ahaks.

Aku bukan ape. Niat di hati memang nak beli samsung galaxy s3. Tapi time tu belum keluar lagi. Niat di hati memang nak beli samsung galaxy s2. Tapi almaklumlah harge dea agak MURAH di mata aku. So, aku memberhentikan niat suci lagi murni aku tu T_T.

Dan jalan yang baik adalah dengan mencuba phone kiut di atas niy. Ahhhh, peduli ape aku. Nak samsung galaxy s2 tak dapat. Hamek samsung galaxy y pon okey ape ! Kan kan ? Ade aku kisah ? Banyak aplikasi besh weyh. Korang download le berape banyak games yang korang suke sebab tu jekla keje aku haha. ANDROID beb !

Okey sambung balik. Dah name pon SAMSUNG GALAXY Y ( YOUNG) . Dah sah untuk orang mude gitu kan? Meh meh aku nak kasi spesifikasi penuh pasal Samsung Galaxy Y niy. 

GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 900 / 2100
Announced2011, August
StatusAvailable. Released 2011, October
BODYDimensions104 x 58 x 11.5 mm
Weight97.5 g
DISPLAYTypeTFT capacitive touchscreen, 256K colors
Size240 x 320 pixels, 3.0 inches (~133 ppi pixel density)
MultitouchYes
- TouchWiz UI
- Touch sensitive controls
SOUNDAlert typesVibration, MP3 ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32GB
Internal180 MB, 290 MB user available RAM
DATAGPRSYes
EDGEYes
SpeedHSDPA, 7.2 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Hotspot functionality
BluetoothYes, v3.0 with A2DP, HS
USBYes, microUSB v2.0
CAMERAPrimary2 MP, 1600x1200 pixels
FeaturesGeo-tagging
VideoYes, QVGA@15fps
SecondaryNo
FEATURESOSAndroid OS, v2.3.5 (Gingerbread)
CPU830 MHz ARMv6
SensorsAccelerometer, proximity, compass
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML
RadioStereo FM radio with RDS
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsMetallic gray, white / changeable back covers in pearly white, dark black, fruity orange, bubblegum pink and silver platter
- SNS integration
- MP4/WMV/H.264 player
- MP3/WAV/eAAC+ player
- Organizer
- Image/video editor
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
- Quickoffice document viewer
- Voice memo/commands
- Predictive text input (Swype)
BATTERYStandard battery, Li-Ion 1200 mAh
Stand-byUp to 850 h (2G) / Up to 540 h (3G)
Talk timeUp to 17 h (2G) / Up to 6 h 20 min (3G)
MISCSAR US0.57 W/kg (head)     0.64 W/kg (body)    
SAR EU0.66 W/kg (head)    
Price group
TESTSDisplayContrast ratio: 625:1 (nominal)
LoudspeakerVoice 66dB / Noise 65dB / Ring 66dB
Audio qualityNoise -87.0dB / Crosstalk -76.9dB


Haha. Aku menyeru bagai Ella nyanyi lagu Kesal kepada kaum mude di luar sane yang ketidakadaan duet, silelah moh membeli telefon pintar ini. Hikhik

3 comments:

deno said...

wah cantik!!!

Fakhrul Haiyin said...

Smsung Glxy Y best jugak lahh. tp x brapa prefer sgt lau full touch screen ni. hoho XD

Maliha ♥ said...

@Fakhrul Haiyin
ehh besh lah. dulu pon memang anti ngan fulll touch skrin niy. tp dah terminat pulak. haha

.: ENTRY LAIN :.